Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens stabiel op €1,57

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens blijft onveranderd op €1,57 per kilo geslacht gewicht. Ook de Boerenvarkensprijs blijft op hetzelfde niveau als vorige week met €1,77 per kilo geslacht gewicht.

De Beursprijs ligt al sinds eind juni op €1,57 of net daar boven. Dat betekent dat nu voor de tiende achtereenvolgende week de prijs minimaal op dit niveau ligt. Het gemiddelde prijsniveau over het hele jaar tot nu toe is zodoende opgekrabbeld tot net geen €1,36 per kilo geslacht gewicht. In maart lag het dieptepunt op €1,15 per kilo. Twee maanden later trad duidelijk herstel op in de markt onder invloed van goede exportmogelijkheden naar China en een krap varkensaanbod in met name Duitsland.

De varkensprijs in Duitsland laat sinds begin juli een stabiel prijsbeeld zien. Zowel de Vereinigungspreis als de slachterijnoteringen blijven sindsdien onaangeroerd op €1,66 per kilo geslacht gewicht. Ook de internetveiling van de Duitse varkensbeurs laat nauwelijks prijsrimpelingen zien. Begin deze week ging er een cent van de gemiddelde prijs af, maar op vrijdag kwam er weer een cent bij. Al met al stabiliseert de gemiddelde veilingprijs zich zodoende op €1,72 per kilo geslacht gewicht.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.