Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens gelijk

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens blijft onveranderd op €1,57 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is de prijs voor de derde achtereenvolgende week op dit prijsniveau vastgesteld. De Boerenvarkensprijs blijft gehandhaafd op €1,77 per kilo geslacht gewicht.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) bleef vrijdagochtend ook onveranderd. De gemiddelde prijs op deze veiling kwam net als dinsdag uit op €1,72 per kilo geslacht gewicht. Alle varkens op de veiling werden verkocht. Dit geeft aan dat slachterijen het varkensaanbod goed opnemen. De stemming in de Duitse markt is dan ook niet veranderd.

Voor de komende week wordt rekening gehouden met aanhoudend stabiele prijzen. Het varkensaanbod is krap, maar een verhoging van de prijzen wordt niet verwacht omdat de vleesafzet dit vooralsnog tegenhoudt. Het einde van de zomervakantie in sommige gebieden brengt daarin nog geen verandering. Misschien kan het voorspelde zomerse weer voor de komende week nog een impuls geven aan de verkoop van grillartikelen, zodat de markt voor deze producten nog weer wat extra ruimte biedt.Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.