Varkenshouderij

Nieuws

31% meer varkensvlees naar Japan

Japan importeerde in de eerste helft van 2016 fors meer varkensvlees uit de Europese Unie. De import steeg met 31%, van 123.000 ton in de eerste helft van 2015 naar 161.000 ton in de eerste helft van dit jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Engelse Agriculture en Horticulture Development Board (AHDB). Vooral Denemarken en Spanje zijn groot leveranciers; samen zijn zij goed voor bijna driekwart van dat volume.

Uitbraken PED-virus in Japan

Het totale volume aan varkensvlees dat Japan importeerde (zowel vers als diepgevroren), steeg met 13% in de eerste helft van het jaar naar 428.000 ton, ten opzichte van 380.000 ton van januari tot en met juni 2015. Wel wordt verwacht dat de import in de loop van dit jaar terugzakt, wanneer Japan de eigen productie verder op orde krijgt. Door uitbraken van het PED-virus in 2014 zakte de varkensvleesproductie in elkaar. Sinds eind vorig jaar is pas weer herstel zichtbaar.

De Verenigde Staten is de belangrijkste leverancier van varkensvlees aan Japan. Import uit de VS is met 128.000 ton echter nagenoeg stabiel ten opzichte van de eerste helft van 2015, waardoor vooral Europa en in mindere mate ook Canada en Mexico profijt had van de toegenomen vraag.

Of registreer je om te kunnen reageren.