Varkenshouderij

Nieuws

Weekend van het varken richt pijlen op 2017

Stichting Varkens in Zicht/Stap in de Stal organiseert dit jaar geen landelijk Weekend van het Varken.

Door het wegvallen van de bijdrage van het voormalig Productschap voor Vee en Vlees is er geen budget om het weekend te organiseren, vertelt projectleider Mechie Beurskens.

Partners gezocht

De Stichting wil zich nu volop inzetten om volgend jaar, voor de tiende keer het Weekend van het Varken te organiseren met minder budget, maar door een breder evenement. De Stichting zoekt hiervoor partners in toeleveranciers en winkelketens en dit kost extra tijd en creativiteit om dit evenement als varkensketen samen te organiseren.

Jaarlijkse onderhoudskosten

Voor de organisatie van het Weekend van het Varken is een bedrag gemoeid van ongeveer €150.000. Daarnaast zijn er de jaarlijkse onderhoudskosten van de zichtstallen van ongeveer €40.000 voor het vervangen van onder andere de vlaggen, informatieborden en website. De Stichting kan voor een financiële bijdrage nu aankloppen bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). POV heeft tot 1 juli €105.000 opgehaald voor pr-doeleinden, een pot die verdeeld moet worden onder alle initiatieven die een projectvoorstel voor pr-doeleinden indient. Die is lang niet voldoende om de organisatie van het Weekend van het Varken te organiseren. De projectplannen moeten voor 1 augustus binnen zijn bij de POV en de projecten krijgen voor half augustus een terugkoppeling van de POV.

De zichtstallen en varkenshouders die zelf een activiteit organiseren dit jaar, kunnen wel via de website van Varkens in Zicht/Stap in de Stal deze activiteiten blijven delen.

Of registreer je om te kunnen reageren.