Varkenshouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:12 jul 2016

‘Varkens’ dagvaarden supermarkt Dirk

Varkens in Nood (VIN) dagvaart supermarkt Dirk van den Broek (Dirk) namens alle ‘varkens in nood’ voor de rechter.

VIN wil hiermee Dirk onder druk zetten om alleen nog maar varkensvlees te verkopen van het één ster Beter Leven Keurmerk. VIN vindt dat Dirk varkensvlees verkoopt dat in strijd met de Nederlandse wet is geproduceerd.

In strijd met wettelijke regels

Een woordvoerder van Dirk geeft in een reactie weer dat ze geen aanwijzingen hebben dat het vlees in de supermarkt in strijd is met de wettelijke normen. Dirk wijst daarmee ook op de taak van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), die op de naleving van de wettelijke regels op het gebied van dierenwelzijn controleert.

In een reactie laat Dirk weten dat ze de Stichting Varkens in Nood enkele malen schriftelijk verzocht heeft om aan te geven welke producenten in Nederland in strijd handelen met de regels op het gebied van dierenwelzijn en welke regels deze producenten zouden overtreden. En deze overtredingen dan ook te melden bij de NVWA.

VIN heeft aangegeven dit niet noodzakelijk te vinden en heeft geen informatie verschaft aan Dirk over bedrijven die in strijd handelen met de wettelijke regels op het gebied van dierenwelzijn.

Laatste reacties

 • rietwaaijenberg@hotmail.com

  Beetje rare kop boven dit artikel. Het zijn niet de varkens die het doen, het zijn activisten die dat doen.

 • Kees van Aar

  @Rietwaaijenberg Zodoende dat "varkens" tussen aanhalingstekens staat.

  Verder mooi met hagel schieten VIN: geproduceerd in strijd met de Nederlandse wet en vervolgens aangeven dat het niet noodzakelijk is hierover informatie te verschaffen.
  Conclusie:
  - Is smaad en laster niet in strijd met de NL wetgeving?
  - Is voor VIN het belang van de strijd tegen Dirk groter dan het melden van tegen de wet in geproduceerde- en het welzijn van deze varkens?

Of registreer je om te kunnen reageren.