Foto: Herbert Wiggerman VarkensNieuws

‘Varkens’ dagvaarden supermarkt Dirk

Varkens in Nood (VIN) dagvaart supermarkt Dirk van den Broek (Dirk) namens alle ‘varkens in nood’ voor de rechter.

VIN wil hiermee Dirk onder druk zetten om alleen nog maar varkensvlees te verkopen van het één ster Beter Leven Keurmerk. VIN vindt dat Dirk varkensvlees verkoopt dat in strijd met de Nederlandse wet is geproduceerd.

In strijd met wettelijke regels

Een woordvoerder van Dirk geeft in een reactie weer dat ze geen aanwijzingen hebben dat het vlees in de supermarkt in strijd is met de wettelijke normen. Dirk wijst daarmee ook op de taak van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), die op de naleving van de wettelijke regels op het gebied van dierenwelzijn controleert.

In een reactie laat Dirk weten dat ze de Stichting Varkens in Nood enkele malen schriftelijk verzocht heeft om aan te geven welke producenten in Nederland in strijd handelen met de regels op het gebied van dierenwelzijn en welke regels deze producenten zouden overtreden. En deze overtredingen dan ook te melden bij de NVWA.

VIN heeft aangegeven dit niet noodzakelijk te vinden en heeft geen informatie verschaft aan Dirk over bedrijven die in strijd handelen met de wettelijke regels op het gebied van dierenwelzijn.

Beheer
WP Admin