Varkenshouderij

Nieuws

VS hangen meer varkens aan de haken

De Verenigde Staten hebben in juni van dit jaar 9,56 miljoen varkens geslacht.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Dat is een lichte stijging ten opzichte van juni vorig jaar. Toen werden 9,42 miljoen varkens aan de haken gehangen in Amerikaanse slachterijen.

Meer varkens in Iowa

De totale varkensvleesproductie kwam in juni uit op 1,21 miljoen ton. Vorig jaar werd in dezelfde maand 1,2 miljoen ton varkensvlees geproduceerd. Vooral in de staat Iowa werd meer varkensvlees geproduceerd dan een jaar terug. De totale productie kwam uit op 330.798 ton, ruim 6.000 ton meer dan in juni vorig jaar. Daarmee blijft Iowa verreweg de belangrijkste producent van varkensvlees in de Verenigde Staten.

57,3 miljoen varkens verwerkt

In het eerste half jaar werden in totaal 57,3 miljoen varkens verwerkt in de slachthuizen. Ten opzichte van de eerste 6 maanden van vorig jaar is dat een stijging van iets minder dan 800.000 dieren. De productie van januari tot en met juni kwam uit op 7,37 miljoen ton, een stijging van zo'n 800.000 ton ten opzichte van het eerste half jaar van 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.