Varkenshouderij

Nieuws

Slachterij Vion in Beieren in opspraak geraakt

Vion-slachterij in Landshut in Beieren heeft problemen op gebied van dierenwelzijn en hygiëne.

De Süddeutsche Zeitung en de Bayerische Rundfunk berichten over ernstige incidenten wegens gebrekkige verdoving van varkens alsmede ernstige hygiënische tekortkomingen. Er zouden onder meer kakkerlakken zijn aangetroffen. De autoriteiten van Neder-Beieren bevestigen dat er afgelopen tijd sprake is geweest van ‘zwaarwegende overtredingen van bouwkundige aard, waarbij men verontreiniging niet kan uitsluiten'.

Vion: geen problemen in nieuwbouw

Vion zegt dat het afgelopen jaar een tweecijferig miljoenenbedrag in het bedrijf in Landshut heeft geïnvesteerd. Sinds de ingebruikname van de nieuwbouw begin dit jaar zijn de problemen op het gebied van dierenwelzijn en hygiëne overwonnen, meldt de slachterij.

Of registreer je om te kunnen reageren.