Varkenshouderij

Nieuws

Rechter heft privébeslagen familie Hilckmann op

De rechtbank in Arnhem oordeelde 22 juli dat het merendeel van de ten laste van de familie Hilckmann gelegde beslagen moeten worden opgeheven.

In het vonnis stelt de rechtbank dat bestuurlijke verantwoordelijkheid niet zonder meer mag worden aangenomen. Ook vindt de rechtbank dat er onvoldoende bewijs is om de bestuurders te verwijten dat ze de afspraken met de gemeente Nijmegen niet zijn nagekomen.

Verplaatsing slachthuis

De familie Hilckmann en de gemeente Nijmegen zijn al enige tijd verwikkeld in een juridisch steekspel over de verplaatsing van slachthuis Nijmegen en vleeshandel Hilckmann van Nijmegen naar Haps. De gemeente Nijmegen kocht de opstallen van de bedrijven voor €27,6 miljoen. Dit geld mocht worden gebruikt voor de lopende bedrijfsvoering tot aan de verplaatsing, volgens Hilckmann. De gemeente Nijmegen beweert dat het geld was bestemd om de verplaatsing en de nieuwbouw te realiseren.

Uitblijven van een exportvergunning

Slechte marktomstandigheden en het uitblijven van een exportvergunning deden Hilckmann besluiten het bedrijf niet te verplaatsen, maar te beëindigen. Daarop besloot de gemeente een groot deel van de aankoopsom terug te vorderen. In een bodemprocedure moet duidelijk worden of en hoeveel geld de gemeente Nijmegen kan terugvorderen. Tot die tijd blijft het beslag op de tegoeden en de bezittingen van het bedrijf en zijn bestuurders in stand.

Of registreer je om te kunnen reageren.