Varkenshouderij

Nieuws 2515 x bekeken 1 reactie

POV haalt €105.000 op voor pr varkenshouderij

De donatiecampagne van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) voor sector pr heeft bijna €105.000 opgebracht. Op 1 juli is de actieve werving gestopt.

POV-voorzitter Ingrid Jansen was telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Schriftelijk laat zij weten blij te zijn met het resultaat. "Het feit dat varkenshouders in deze financieel zware tijden doneren voor sector pr is een prestatie", schrijft Jansen.

Anti-campagnes

De POV startte 4 maart met een actieve wervingscampagne onder varkenshouders en periferie. Het doel van de POV is om meer aan sector-pr te doen en tegenwicht te bieden aan 'anti-campagnes van maatschappelijke organisaties'. POV en varkenshoudersvakbond NVV lieten bij de start van de campagne weten dat €1,8 miljoen wenselijk zou zijn. Daarbij werd gerekend met 5.000 varkenshouders die elk €178,50 zouden geven en een verdubbeling door de periferie zou resulteren in het bedrag van €1,8 miljoen.

Varkenshouders brachten gezamenlijk 75% van het totale bedrag bijeen. De rest komt van de periferie.

Aanvragen indienen

Wat de POV met het geld gaat doen kan Jansen nog niet aangeven. "De komende weken kunnen organisaties een aanvraag indienen", schrijft Jansen. De aanvragen worden vervolgens beoordeeld of ze in aanmerking komen voor een bijdrage. Duidelijk is dat het Weekend van het Varken dit jaar in elk geval niet doorgaat.

Jansen laat weten dat de actieve werving per 1 juli is beëindigd. Dat betekent niet dat niet meer gedoneerd kan worden. Varkenshouders en de periferie het hele jaar kunnen doneren op rekening nummer NL82RABO 0192 0463 57, t.n.v. Producenten Organisatie Varkenshouderij. "Aanvullend daarop zal er jaarlijks een actieperiode aangewezen worden waarin actief fondsen geworven worden voor sector-pr", besluit Jansen.

Eén reactie

  • ........

    105000,1,8 miljoen ,75%, 5000x 178 ?

Of registreer je om te kunnen reageren.