Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Nijmegen beticht Hilckmann van wegsluizen miljoenen

Miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld zou de directie van de failliete slachterij Hilckmann uit Nijmegen hebben weggesluisd via een bankrekening in Duitsland.

Dat beweerde de gemeente Nijmegen tijdens het kort geding dat donderdag 7 juli diende voor de rechter in Arnhem. In totaal zou het gaan om ruim €4,2 miljoen die Hilckmann heeft ‘verduisterd’.

Gemeente Nijmegen wil €21 miljoen terug van Hilckmann. Dat geld heeft de gemeente vorig jaar overgemaakt aan Hilckmann om de verplaatsing van het bedrijf naar het Brabantse Haps mogelijk te maken. Maar in plaats van een nieuw bedrijf op te starten sloot Hilckmann in februari van dit jaar de deuren. Dus geen verhuizing en een verlies van 250 banen.

€4,2 miljoen naar bankrekening in Duitsland

De helft van die €21 miljoen heeft Hilckmann gebruikt om oude bankschulden af te lossen. Het overige geld zou opgegaan zijn aan de reguliere exploitatie. Dat laatste is niet waar volgens de gemeente. Volgens advocaat Frank Delissen, die optreedt namens Nijmegen, is een deel van die €21 miljoen weggesluisd naar een Duitse bankrekening. Het zou gaan om €4,2 miljoen. Volgens de advocaat stond op 10 mei die €4,2 miljoen nog op die Duitse rekening. Dat bedrag was echter op 1 juni verdwenen. Er stond nog maar €300 op de bewuste rekening - toen de gemeente beslag wilde leggen. Volgens Nijmegen is dit een duidelijk teken van bedrog door Hilckmann.
De advocaat van Hilckmann gaf toe dat het geld is ‘veiliggesteld’, bedoeld om salarissen en transitievergoedingen voor oud-medewerkers van te betalen. Een kwestie van goed werkgeverschap, volgens de jurist van de failliete slachterij.
Binnen twee weken beslist de rechter of de gemeente de beslaglegging op de privérekeningen van de directie van Hilckmann moet opheffen of niet.

Lees meer over de failliette slachterij Hilckmann in het dossier

Laatste reacties

  • wullus

    Hoezo failliete slachterij???

  • WGeverink

    Gewoon opsluiten dat gaaies tot alles geregeld is want anders zie je dat gemeenschapsgeld nooit meer terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.