Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Merkel vraagt begrip voor eten varkensvlees

De Duitse bondskanselier Angela Merkel vraagt in een videoboodschap begrip van moslims voor Duitse eetgewoonten, zoals de consumptie van varkensvlees.

"Men moet begrijpen dat wij vasthouden aan de diverse producten die wij eten, ook in de toekomst", zei Merkel. De bondskanselier ging in op voorstellen om in schoolkantines geen producten meer aan te bieden met varkensvlees met het oog op moslims. Varkensvlees weren in schoolkantines wil Merkel niet. Wel vindt ze het juist om aan te geven in welke producten varkensvlees verwerkt zit.

Varkensvlees uit menu's kantines en scholen

Dit voorjaar uitte landbouwminister Christian Schmidt zijn zorgen al dat varkensvlees verdwijnt van menu's in kantines en scholen. Varkensvlees is de meest gegeten vleessoort in Duitsland.

Laatste reacties

 • farmer135

  Is het al zover gekomen dat wij ons moeten excuseren voor
  het eten van varkensvlees ?

 • Bennie Stevelink

  Dat op scholen vanwege de aanwezigheid van een percentage moslimkinderen helemaal geen varkensvlees meer aanwezig is is opvoedkundig buitengewoon slecht. Deze moslimkinderen worden op deze manier al van jongs af aan opgevoed in de situatie dat iedereen zich aan hun normen aanpast. Ze leren op deze manier niet om om te gaan met diversiteit en tolerant te zijn naar mensen met andere normen dan moslim normen.

 • alco1

  Idioterie ten top!!

 • BENHUR

  Ik lust geen geit.

Of registreer je om te kunnen reageren.