Varkenshouderij

Nieuws

Hilckmann dient klacht in tegen advocatenkantoor wegens belangenverstrengeling

De failliete slachterij Hilckmann dient een tuchtklacht in tegen Dirkzwager Advocaten en Notarissen uit Arnhem. Volgens Sander Drijber, de advocaat die Hilckmann bijstaat, is er namelijk sprake van belangenverstrengeling bij Dirkzwager.

Advocaten van Dirkzwager vertegenwoordigen de gemeente Nijmegen in een rechtszaak tegen Hilckmann over de levering van bedrijfspercelen van de slachterij aan de gemeente. Volgens Drijber heeft Dirkzwager eerder in een nauw gelinkte zaak juist de slachterij vertegenwoordigd.

Zaak over definitieve uitkoopdeal

Het zou gaan om onderhandelingen tussen Hilckmann en vleeshandel Van Kempen over de definitieve uitkoopdeal, zodat Hilckmann opstallen aan de gemeente Nijmegen kon overdragen. Bij die onderhandelingen traden advocaten van Dirkzwager op namens Hilckmann, terwijl tegelijkertijd een andere advocaat van Dirkzwager namens de gemeente beslag legde op een andere claim van Hilckmann. Daardoor was het niet mogelijk tot een overeenkomst tussen Hilckmann en Van Kempen te komen.

"Het advocatenkantoor bleek dus aan beide zijden van het bord te schaken", aldus advocaat Drijber. "Pas toen duidelijk werd dat het slachthuis overwoog de zaak bij de deken van de Orde van Advocaten aan te brengen, liet de advocaat van Dirkzwager, die de gemeente bijstond, de beslaglegging opheffen."

'Dirkzwager moet zich terugtrekken'

Volgens Drijber moet Dirkzwager zich vanwege dit conflicterend belang direct terugtrekken als adviseur van de gemeente Nijmegen. De Orde van Advocaten heeft nog geprobeerd te bemiddelen tussen partijen, maar dat had geen succes. "De Raad van Discipline gaat zich na het indienen van de tuchtklacht buigen over het handelen van Dirkzwager en de betrokken advocaten, en oordelen of het handelen tuchtrechtelijk laakbaar is", aldus Sander Drijber.

Of registreer je om te kunnen reageren.