Varkenshouderij

Nieuws

Grote brand in varkensstal Erp

Op een varkensbedrijf in het Noord-Brabantse Erp heeft vannacht een grote brand gewoed in meerdere bedrijfsgebouwen. Daarbij zijn vermoedelijk 1.000 varkens omgekomen.

Een stal met varkens is afgebrand, de rest van de gebouwen en de dieren daarin kon worden gered, meldde de politie in de nacht van woensdag op donderdag.

Stal met 5.000 biggen gered

"Duizend varkens zijn vermoedelijk door het vuur omgekomen'', liet een woordvoerder van de politie eerder weten. Daarnaast werd een stal met circa 5.000 biggen door het vuur bedreigd, maar die dreiging is geweken. De brand is nu onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen en de brandweer heeft het woonhuis op het erf kunnen behouden, aldus de politiewoordvoerder.

Asbest vrijgekomen

Mogelijk is bij de brand asbest vrijgekomen. "In eerdere metingen is geen asbest aangetroffen, maar we kunnen nog niet direct bij de stallen komen. Later moeten we daar opnieuw metingen doen.''

De brand brak woensdagavond rond 23.00 uur uit op het terrein aan de Melvert. Op foto's op Twitter was te zien dat de vlammen uit het dak sloegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.