Varkenshouderij

Nieuws

Forse daling aantal varkensbedrijven Nedersaksen

Vorig jaar was er een dramatische afname van het aantal varkens en helemaal van het aantal varkensbedrijven in het Duitse Nedersaksen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van een statistisch bureau.

De varkensstapel in de Duitse deelstaat Nedersaksen is het afgelopen jaar dramatisch gekrompen, blijkt uit cijfers van het bureau voor de statistiek in Nedersaksen (LSN). Het aantal varkens is afgelopen jaar van mei 2015 tot mei 2016 met 4,3% gedaald naar 8,42 miljoen varkens. De krimp is vooral te merken in het zeugenaantal, dat met 5,2% is gedaald en het aantal biggen, dat met 5,3% is gedaald.

In één jaar tijd ruim 7% varkensbedrijven gestopt

Het aantal varkensbedrijven is nog heftiger gekrompen. In 2015 waren er nog 6.700 bedrijven in Nedersaksen. Tussen mei 2015 en mei 2016 zijn er 500 varkenshouders gestopt, een aandeel van 7,4%. Landelijk was de krimp van varkensbedrijven in Duitsland in dezelfde periode 5%.

Ondanks de krimp worden in Nedersaksen nog steeds de meeste varkens gehouden, 31% van alle varkens, gevolgd door de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Beieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.