Varkenshouderij

Nieuws

Deense biggenexport blijft groeien

Denemarken heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar meer dan 5,5 miljoen biggen geëxporteerd. Dat blijkt uit cijfers van sectororganisatie Landbrug & Fodevarer. Daarmee trekken de Denen de stijgende lijn van de afgelopen jaren door.

Vorig jaar gingen van januari tot en met mei nog 4,97 miljoen Deense biggen de grens over. Wat opvalt, is dat dit jaar vrijwel iedere maand meer dan een miljoen biggen werden uitgevoerd. Alleen in februari lag de biggenexport onder deze grens.

De export van de Deense biggen zit al jaren in de lift. In 2013 lag de export van de dieren na vijf maanden iets boven de 4 miljoen.

Steeds minder slachtvarkens uitgevoerd

Slachtvarkens worden steeds minder uitgevoerd. In de eerste vijf maanden van dit jaar werden nog geen 95.000 dieren geëxporteerd, terwijl vorig jaar nog 138.000 de grens over gingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.