Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens stijgt niet meer

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens blijft staan op €1,57 per kilo geslacht gewicht. Daarmee komt voorlopig een einde aan de forse stijging die de varkensprijs in de afgelopen periode heeft laten zien. In Duitsland stegen de prijzen deze week naar €1,63 per kilo.

Na de grote sprongen die de varkensprijs in de afgelopen weken heeft gemaakt, lijkt de opmars in Duitsland nu iets rustiger te gaan verlopen. Toch is er nog steeds sprake van stijgende prijzen. De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) voegde vrijdag 1 juli nog maar eens een cent toe op de prijs van afgelopen dinsdag. Daarmee komt het gemiddelde prijsniveau op deze veiling heel dicht tegen de €1,70 per kilo geslacht gewicht te liggen. Het lijkt een kwestie van tijd dat ook deze grens gepasseerd gaat worden.

Het krappe aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens noodzaakt slachterijen om elke week een paar cent meer per kilo te betalen om zodoende de slachthaken zo veel mogelijk gevuld te krijgen. Aan de andere kant zijn de prijsstijgingen lastig door te berekenen in een moeizamere Europese vleesmarkt. Export naar China doet vooralsnog echter zijn werk en ondersteunt de prijsvorming. Mooi barbecueweer blijft desondanks welkom om ook de doorberekening van hogere inkoopprijzen naar de afzetkant vlot te trekken.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.