Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

DCA Beursprijs varkens stijgt 4 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 4 cent gestegen naar €1,61 per kilo geslacht gewicht. Na de pas op de plaats van vorige week wordt daarmee weer een belangrijke stap gezet in de prijsstijging die eind april is ingezet. In een relatief korte periode is de prijs 39 cent per kilo gestegen.

De Vereinigungspreis en de noteringen van de Duitse slachterijen Tönnies en Vion gingen woensdag met 3 cent omhoog en staan inmiddels op €1,66 per kilo geslacht gewicht. Dat is het hoogste niveau sinds juli 2014. Bovendien zijn verdere prijsstijgingen mogelijk.

De verwachtingen voor volgende week zijn voorblijft de Duitse varkensmarkt namelijk vriendelijk. De ontwikkelingen op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) versterken die signalen. Op de veiling van vrijdagochtend 8 juli ging de prijs met 2 cent omhoog naar €1,72 per kilo. Daarmee trekt de Teleporc de stijgende lijn vanaf begin mei door. In totaal is de prijs in twee maanden tijd met 38 cent per kilo gestegen. Niet eerder liet de internetveiling zo'n sterke stijging zien in zo'n korte periode. Gezien de nieuwe prijsstijging op de Teleporc-veiling leeft de verwachting dat de Duitse varkensprijzen in de komende week nog iets omhoog kunnen.

Het krappe aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens is nog steeds de stuwende factor achter de stijgende varkensprijzen. Over de vleeshandel zijn de Duitse slachterijen een stuk minder positief. De afzet van de verschillende varkensvleesproducten loopt wel door, maar valt in vergelijking met dezelfde periode in voorgaande jaren tegen. Marktbureau AMI signaleert dat vooral de verkopen van braadworst en hammen moeizaam is.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • chila

  vorige week schreef de boerderij nog in opdracht van Vion dat de rek er uit was .
  Nu lees ik toch iets anders .

 • A. de Koning

  zit aub niet altijd op vion af te geven sukkels

 • dekil

  Nou nou nou meneer de Koning. Als je de prestaties van de de 3 grootste slachterijen op een rij zet, wie krijgt dan het predikaat "sukkels"?
  U mag 3 keer raden.

 • adriemulders

  braad worst en hammen gaan moeilijk,je kunt ook schrijven dat de rest van het varken gaat als een speer!!!!.
  nee,hij moet toch weer iets schrijven wat negatief overkomt,en dat is nou het probleem iedere keer,ieder dag moet het blaadje vol en moet er "iets"geschreven worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.