Varkenshouderij

Nieuws

China verdubbelt varkensvleesimport

China heeft in de eerste helft van dit jaar ruim twee keer zoveel varkensvlees geïmporteerd als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Engelse Agriculture en Horticulture Development Board (AHDB).

Tot en met juni importeerde China 762.000 ton varkensvlees; dat is 138% meer dan in het eerste halfjaar van 2015. De Europese Unie was daarbij hofleverancier: goed voor ruim twee derde van het varkensvlees dat China invoerde (528.000 ton), ruim twee keer zoveel als de hoeveelheid die de EU een jaar eerder in diezelfde periode naar China exporteerde.

Vlees vooral uit Duitsland, Spanje en Denemarken

Binnen de Europese Unie kwamen de grootste volumes varkensvlees respectievelijk uit Duitsland, Spanje en Denemarken.

Naast de EU zijn andere belangrijke leveranciers van varkensvlees voor China de Verenigde Staten, Canada en Brazilië, waarbij import uit de VS nagenoeg gelijk bleef, terwijl die uit Canada verviervoudigde.

Of registreer je om te kunnen reageren.