Varkenshouderij

Nieuws 1211 x bekeken

Brazilië ziet export varkensvlees flink stijgen

Brazilië heeft in het eerste halfjaar van 2016 301.200 ton varkensvlees geëxporteerd. Dat blijkt uit cijfers van SECEX, het Braziliaanse bureau voor buitenlandse handel.

Dat is een stijging van 56% ten opzichte van de uitvoer in de eerste zes maanden van vorig jaar, toen in totaal 193.600 ton werd verscheept.

Meeste Braziliaanse vlees naar Rusland

Rusland is met een ruim een derde van het totaal de belangrijkste afzetmarkt voor Braziliaans varkensvlees. Daar profiteert Brazilië van de gaten die de EU heeft achtergelaten na de importban. Van januari tot en met juni ging 114.400 ton Braziliaans varkensvlees naar China. Vorig jaar lag de export nog op 95.200 ton.

Net als de Verenigde Staten en de Europese Unie profiteert ook Brazilië van de Chinese honger naar varkensvlees. In de eerste zes maanden van vorig jaar ging slechts 300 ton Braziliaans varkensvlees naar China. Dit jaar stokt de teller na zes maanden op een totaal van 41.100 ton. Dat is ruim 137 keer zoveel als vorig jaar.

Hongkong naast China grote afnemer

Naast de groei in uitvoer naar China ging ook meer vlees naar Hongkong. De export naar de Aziatische land nam met 60% toe en bedroeg in het eerste halfjaar van 2016 58.500 ton. Vorig jaar ging in de eerste zes maanden nog 36.700 ton varkensvlees van Brazilië naar Hongkong.

Of registreer je om te kunnen reageren.