Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Bijna al het vlees is Varken van Morgen

Volgens onderzoek in opdracht van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel voldoet 94% van het verse varkensvlees in supermarkten minimaal aan de Varken van Morgen-criteria.

De verwachting is dat eind 2016 al het vlees aan deze standaard voldoet. Tijdens aanbiedingen van bijvoorbeeld varkenshaasjes kan er tijdelijk onvoldoende aanbod zijn, zodat niet al het vlees aan de criteria voldoet.

Niet iedere supermarkt kiest voor certificering voor het Beter leven-keurmerk. Daarom blijkt niet altijd uit het etiket of het vlees duurzaam geproduceerd is. Niettemin is op ieder pakje een Global Gap-nummer te vinden. De consument kan dan altijd herleiden of zijn vlees voldoet aan het Varken van Morgen.

Eén reactie

  • gertke

    Boerderij willen jullie niet s stoppen met het woord duurzaam?Het komt me de strot uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.