Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Woekerwinsten voor Chinese vleeshandelaren

Chinese bedrijven die toegang hebben tot de overzeese vleesmarkten maken enorme winsten. Dat zegt Chen Haokun, analist van één van de toonaangevende beurshandelaren tegen nieuwssite Globalmeatnews.

Door de alsmaar stijgende vraag naar vlees maken deze bedrijven tot wel 50 procent winst, beweert hij. Een aantal bedrijven breidt de handelsactiviteiten uit met verwerking van vlees.

Zo heeft de beursgenoteerde retailer 'Xinjiang Tianshan' haar activiteiten onlangs uitgebreid naar de supply chain van de vleessector, meldt effectenmakelaar Essence Securities. Ondanks het enthousiasme van Essence Securities heeft Xinjiang Tianshan vorig jaar geen dividend uitgekeerd en meldt zij een verlies voor het eerste kwartaal van dit jaar aan haar aandeelhouders.

Groot geld voor veilig vlees

Volgens de Franse investeringsbank Nataxis is groot geld te verdienen met de import van vlees van hoge kwaliteit. In een rapport schrijft de investeringsbank dat veel Chinese bedrijven investeren in overzeese vleesondernemingen. Hierdoor weten zij zich verzekerd van voldoende aanvoer van kwalitatief goed en veilig vlees.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.