Varkenshouderij

Nieuws

Varkenshouders met MRSA niet vaker ziek

Varkenshouders met een MRSA besmetting zijn niet vaker ziek dan varkenshouders die niet besmet zijn en andere mensen buiten de sector, blijkt uit het wetenschappelijk tijdschrift Epidemiology and Infection.

Artsen van 3 Brabantse ziekenhuizen en onderzoekers van RIVM, Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit en Centraal Veterinair Instituut hebben 120 personen op 49 varkensbedrijven onderzocht. Gedurende een jaar werden deze personen 6 keer onderzocht op gezondheid en ook op de bedrijven werden monsters genomen. Van deze personen droegen 44, ofwel 37% continue het MRSA in met zich mee.

Gezonde levensstijl

Uit onderzoek bleek dat deze dragers niet vaker last hadden van infecties of meer antibiotica gebruikten. Ook gingen ze niet vaker naar de huisarts. Onderzoekers stellen dat dit door een gezonde levensstijl van de varkenshouders komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.