Topigs-voorzitter John Lorist, hier op de <em>foto</em> (van enige jaren geleden) op zijn eigen varkensbedrijf.</p> <p><em>Foto: Penn Communicatie</em> VarkensNieuws

Topigs-voorzitter: ‘Verlies is slecht te verteren’

Het verlies van €1,7 miljoen over 2015 ‘mag niet’, aldus Topigs-voorzitter John Lorist tijdens de algemene ledenvergadering, maandagavond 6 juni.

“Het verlies over 2015 is slecht te verteren”, zei John Lorist, voorzitter van coöperatie Topigs, afgelopen maandagavond 6 juni tijdens de algemene ledenvergadering. Lorist ging in op de jaarcijfers van Topigs. De omzet over 2015 steeg weliswaar met €10 miljoen, maar onder de streep resteert een financieel tekort van €1,7 miljoen.

‘Het verlies is in China gemaakt’

Lorist: “Ik ben niet tevreden. Dit mag niet. Een bedrijf hoort winst te maken. Het verlies is in China gemaakt. Dat is een moeilijke markt voor Topigs, omdat de onderneming van royalties afhankelijk is.”

Door reorganisatie bij Topigs ‘geen vaste kosten meer’

Algemeen directeur Martin Bijl verklaarde later op de avond dat in China dusdanig is gereorganiseerd dat er geen vaste kosten meer zijn, maar alleen kosten gerelateerd aan verkoop. Bijl: “De cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar zien er na de reorganisatie wel goed uit.”

‘De cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar zien er na de reorganisatie wél goed uit.’

Beheer
WP Admin