Varkenshouderij

Nieuws

Lichte stijging varkensvleesexport Verenigde Staten

De Verenigde Staten hebben in de eerste vier maanden van 2016 749.736 ton varkensvlees geëxporteerd.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Dat is een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Toen ging 747.798 ton varkensvlees de grens over.

Afzetmarkten

Mexico blijft voor de Amerikanen de belangrijkste afzetmarkt voor varkensvlees. In totaal ging 211.81 ton naar het buurland. Dat was wel iets minder dan een jaar terug, want toen werd nog 229.479 ton vlees uitgevoerd naar Mexico. Ook Japan is met een afname van 181.725 ton vlees een belangrijke bestemming.

De export naar China werd bijna verdrievoudigd. In totaal ging van januari tot en met april 76.833 ton varkensvlees naar China. Dat is een stijging van 178%. De uitvoer van varkensvlees naar Zuid-Korea, vorig jaar nog boven de 100.000 ton, zakte naar een totaal van 70.295 ton in de eerste vier maanden van het jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.