Varkenshouderij

Nieuws

Frankrijk exporteert meer varkensvlees naar China

Frankrijk heeft in het 1e kwartaal van 2016 148.875 ton varkensvlees uitgevoerd. Dat is 3% meer dan een jaar eerder.

De export van Frans varkensvlees naar andere EU-landen daalde, maar aan de andere kant nam China 6.500 ton meer af.

Tegelijk lag de invoer van varkensvlees met 138.352 ton bijna 11% lager, blijkt uit een overzicht van de agrarische statistiekdienst Agreste. De 2 belangrijkste leveranciers, Duitsland en Spanje, zagen beide de handel naar Frankrijk afnemen.

Toename slachtingen in april

Het aantal geslachte varkens was in het eerste kwartaal met 519.000 stuks vrijwel even hoog als een jaar eerder. In april was echter sprake van een plotselinge toename met 11% voor het aantal geslachte dieren en 12% voor het totale karkasgewicht, voegt Agreste er aan toe.

Varkensprijs in april 9% lager dan vorig jaar

De gemiddelde varkensprijs kwam in april uit op €1,29 per kilo geslacht gewicht. Dat was weer 9% minder dan in april 2015 en 16 procent onder het 5-jaarlijks gemiddelde. ''Die daling moet gezien worden tegen de achtergrond van een nog steeds hoog aanbod in Europa en een dalende consumptie en ondanks goede resultaten bij de export.''

Op de Marché du Porc Breton, de Franse varkensveiling die de referentieprijs bepaalt, gaat de notering de laatste weken wel gestaag omhoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.