Varkenshouderij

Nieuws 3653 x bekeken

Fout gemeente weerhoudt bouw varkensstallen

Gemeente Reusel-De Mierden heeft bij het verlenen van een vergunning aan een veehouder in Hulsel (N.-Br.) voor de bouw van twee nieuwe varkensstallen afgeweken van het bestemmingsplan. Hierdoor heeft de rechtbank de verleende vergunning afgelopen week vernietigd.

Twee omwonenden maakten bezwaar door op een bestaand rapport van de GGD en het Institute for Risk Assessment Sciences (Iras) te wijzen. Uit het rapport blijkt dat er veel sneller sprake is van cumulatieve geurhinder dan voorheen. De gemeente beoordeelde de geurhinder altijd op basis van een handreiking bij de Wet geurhinder uit 2001. Volgens de rechter is er niet voldoende rekening gehouden met het onderzoek van de GGD en het Iras, waarop vernietiging van de vergunning volgde.

Of registreer je om te kunnen reageren.