Varkenshouderij

Nieuws 1106 x bekeken

Exportwaarde varkensvlees EU stijgt naar €477 miljoen

De Europese Unie heeft in april van dit jaar voor €477 miljoen varkensvleesproducten geëxporteerd. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Een jaar eerder bedroeg de exportwaarde van varkensvlees nog €285 miljoen, een stijging van ruim 67%.

Meer uitgevoerd naar Zuidoost-China

De stijging van de exportwaarde van het Europese varkensvlees komt voornamelijk omdat er fors meer is uitgevoerd. In de eerste 4 maanden ging al 1,3 miljoen ton varkensvlees de grens over, 35% meer dan een jaar eerder. Vooral de uitvoer naar Zuidoost-Azië zorgt voor een stijging van de exportwaarde. China alleen importeerde al bijna twee keer zoveel dan het jaar daarvoor.

De exportwaarde van alle agri-foodproducten die uit de Europese Unie werden geëxporteerd, bedroeg in april van dit jaar bijna €11 miljard. Ten opzichte van april vorig jaar is dat een daling van zo'n €200 miljoen. Vooral aan tarwe werd minder verdiend. De exportwaarde daalde ten opzichte van april 2015 met €222 miljoen en bedroeg €564 miljoen.

Van alle agri-foodproduct verdient de Europese Unie heeft meest aan de de productgroep wijn. In totaal werd voor €878 miljoen geëxporteerd. Dat is 8% van de totale exportwaarde.

Of registreer je om te kunnen reageren.