Varkenshouderij

Nieuws

Export Duits varkensvlees daalt licht

Duitsland heeft in het eerste kwartaal van 2016 minder varkensvlees geëxporteerd dan in die periode een jaar terug. De totale export daalde met 6 procent naar 419.300 ton vlees.

Dat schrijft de Britse land- en tuinbouworganisatie AHDB op basis van cijfers van Duitse douane.

De export van Duitse varkensvlees naar Nederland en Polen nam af met respectievelijk 20 en 12%. In totaal ging in het eerste kwartaal 35.500 ton varkensvlees naar ons land en Polen importeerde 40.100 ton vlees uit Duitsland. Italië importeerde 8% minder Duits vlees, maar is met een afname van 88.000 ton nog altijd de belangrijkste afzetmarkt.

Net als veel andere Europese landen zag Duitsland de uitvoer naar Zuidoost-Azië exploderen. De export naar China steeg met 82% naar 55.800 ton in de eerste drie maanden van dit jaar. De verwachting is dat de uitvoer naar China verder groeit, dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.