Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

DCA Beursprijs varkens stijgt 6 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 6 cent naar €1,52 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt de prijs 30 cent hoger dan het eind april toen deze prijs nog op €1,22 per kilo geslacht gewicht lag.

De varkensmarkt heeft sinds eind april flinke stappen gezet. In een periode van acht weken is de prijs met zo'n 30 cent per kilo gestegen. De prijsverhoging van deze week levert daaraan een grote bijdrage. In Duitsland ging de varkensprijs woensdag ook al met 6 cent omhoog en daarmee staat de prijs nu op het hoogste niveau sinds september 2014. Zowel de Vereinigungspreis als de noteringen van slachterij Tönnies en Vion staan nu op €1,57 per kilo geslacht gewicht.

Dat de varkensprijzen een nieuwe stap omhoog hebben kunnen zetten, is hoofdzakelijk het gevolg van een zeer krap aanbod aan slachtrijpe varkens. Het lukt de slachterijen niet om de haken vol te krijgen. De slachthuizen moeten veel werk verzetten en varkens naar voren halen om de normale slachtprogramma's te kunnen draaien.

De verwachting is dan ook dat Duitsland ook volgende week nog een prijsverhoging laat zien. Voorlopig wordt er van uitgegaan dat de Duitse noteringen volgende week de €1,60 per kilo gaan aantikken.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • kalkar

    Eerste 25 weken 2016 is nog steeds slechter dan de eerste 25 weken 2015. Gemiddeld. Dus nog steeds geen reden om te juichen.

  • mali

    gem 1.34 in 2016. paar maanden nog van deze prijzen en indereen betaald weer de hoofdprijs voor een stal, rechten etc.....

  • Farmer4life2

    Iedereen begint weer mest af te voeren?

Of registreer je om te kunnen reageren.