Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

DCA Beursprijs varkens stijgt 5 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 5 cent verhoogd naar €1,57 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is de prijs in de afgelopen twee weken met in totaal 11 cent gestegen. Ten opzichte van eind april bedraagt de prijsverhoging 35 cent per kilo.

De situatie op de varkensmarkt is vergelijkbaar met een week geleden. Het aanbod van slachtrijpe varkens is krap en afnemers moeten moeite doen om hun slachthaken zo veel mogelijk te vullen. Het gevolg hiervan is dat de varkensprijs nog steeds omhoog gaat.

Wat dat betreft ziet het er voor de komende week ook gunstig uit. De prijsvorming op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) stoomt namelijk nog steeds verder op. Vrijdag steeg het gemiddelde prijsniveau met 3 cent naar €1,67 per kilo geslacht gewicht.

Hoewel de varkensbeurs vanwege zijn beperkte omvang niet meer dan een graadmeter is voor de totale markt, geeft de uitkomst van vrijdag wel  hoop op een verdere prijsstijging volgende week in Duitsland van 3 cent of misschien nog een centje meer. Dit hangt naast het krappe aanbod ook af van mogelijke stimulansen in de afzetmarkt; barbecueweer, EK-voetbal etcetera.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • kbg

    de gestadige jager vangt het wild

  • boerkebrabant

    wat een prijsdrukkers, had minimaal 2 cent extra moeten zijn om de slachterij prijs bij te houden

Of registreer je om te kunnen reageren.