Varkenshouderij

Nieuws 4258 x bekeken 1 reactie

DCA Beursprijs varkens stijgt 3 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 3 cent naar €1,46 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat de notering 24 cent per kilo hoger dan de €1,22 per kilo van eind april. Vorige week steeg de notering met 1 cent, nadat de slachterijen in Duitsland onveranderd noteerden en de Vereinigungspreis een prijsverhoging liet zien van 5 cent.

De Duitse varkensmarkt kwam de afgelopen dagen weer wat tot rust. Vorige week zorgde het grote verschil van inzicht tussen de slachterijen en de producentenvereniging VEZG voor een gespannen situatie omdat een deel van de varkenshouders 5 cent per kilo meer kreeg voor hun varkens, terwijl een ander deel met onveranderd prijzen genoegen moest nemen.

Deze week moest de Vereinigungspreis wat van die verhoging inleveren, terwijl de slachterijen hun prijzen verhoogden. Uiteindelijk stijgt de Duitse varkensprijs daarmee over een periode van twee weken met 3 cent naar €1,51 per kilo geslacht gewicht.

Aan het eind van de week zorgde de internetveiling van de Duitse varkensbeurs vervolgens voor een goede hoop op verder stijgende prijzen volgende week. Het gemiddelde prijsniveau van deze veiling steeg namelijk met 3 cent naar €1,59 per kilo geslacht gewicht. Medio april noteerde deze veiling nog €1,33 per kilo. De prijsstijging in de afgelopen zeven weken komt daarmee op 26 cent per kilo. Dat is 3 cent meer dan waarmee de slachterijprijzen en de Vereinigungspreis in deze periode zijn verhoogd.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • exvarkensboer1

    Varkensboeren, geniet van die hogere prijzen zolang het duurt. Als China over 2 jaar weer zelfvoorzienend is met behulp van de kennis uit Nederland, donderen de prijzen hier weer in elkaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.