Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Chinese import varkensvlees blijft groeien

Stijgende varkensprijzen in Europa en de VS: die voorziet Amerikaans landbouwministerie USDA door de almaar groeiende vraag naar varkensvlees in China en de navenant groeiende importen daar.

In China blijft de vraag naar varkensvlees doorstijgen. Dat meldt de nieuwssite Agra Europe. In de eerste vier maanden van dit jaar verdubbelde de import van varkensvlees bijna ten opzichte van vorig jaar, tot een volume van ruim 404.000 ton. In april importeerde China een recordhoeveelheid van 118.000 ton varkensvlees.

Hongkong

De stijgende Chinese import gaat niet ten koste van de import door Hongkong. De zelfstandige regio importeerde 50% meer varkensvlees in de eerste vier maanden van 2016 dan in 2015.

Chinese import varkensvlees zal varkensprijzen Europa stuwen

De import van varkensvlees blijft groeien tot het einde van 2016 en zal bijdragen aan stijgende varkensprijzen in Europa en de Verenigde Staten. Dat stelt het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) in een rapport over de marktontwikkelingen in China. Door beperkingen vanwege milieuwetgeving reageert de Chinese varkenssector maar langzaam op de stijgende vraag, signaleert de USDA.

Door beperkingen vanwege milieuwetgeving reageert de Chinese varkenssector maar langzaam op de stijgende vraag naar varkensvlees, signaleert het Amerikaanse landbouwministerie.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.