Varkenshouderij

Nieuws 19 reacties

Aangifte Varkens in Nood tegen varkenshandelaar

Een trailer vol vechtende varkens is voor Varkens in Nood reden geweest om aangifte te doen tegen een varkenshandelaar.

Stichting Varkens in Nood doet aangifte tegen een veehandelaar omdat deze een trailer parkeerde met vechtende dieren. Varkens in Nood heeft een video op de website geplaatst, waarop te zien is hoe beren aan het vechten zijn met elkaar. De dieren hebben striemen op de huid.

'Maak korte metten met onverbeterlijke veetransporteurs'

Directeur van Varkens in Nood Hans Baaij: "Met dit soort onverbeterlijke veetransporteurs moet de NVWA korte metten maken. Ze hebben geen enkel respect voor de dieren die ze vervoeren, zien ze alleen als handelswaar en lappen de regels aan hun laars."

Varkens in Nood doet aangifte tegen een varkenstransporteur. Aanleiding is een veewagen vol vechtende varkens. Daarvan is een video gemaakt, alsmede meerdere foto's, waaronder deze. Foto: Varkens in Nood
Varkens in Nood doet aangifte tegen een varkenstransporteur. Aanleiding is een veewagen vol vechtende varkens. Daarvan is een video gemaakt, alsmede meerdere foto's, waaronder deze. Foto: Varkens in Nood

Betrokken handelaar: 'Goed dat de dieren vechten, dan zijn ze gezond'

Tv-programma Hart van Nederland besteedde zondag ook aandacht aan deze zaak. In de uitzending laat de betrokken varkenshandelaar weten dat hij blij is dat de dieren vechten. "Dat betekent dat het gezonde dieren zijn". Volgens hem is er eigenlijk niets mis met de dieren: "Dit doen ze allemaal, het is een normaal verschijnsel."

Volgens de betrokken varkenshandelaar is er eigenlijk niets mis met de vechtende varkens: "Dit doen ze allemaal, het is een normaal verschijnsel.'

'Als je dit normaal vindt, ben je niet goed snik'

In de uitzending van Hart van Nederland reageerde Hans Baaij "Als je het normaal vindt dat die dieren elkaar zo te lijf gaan, dan ben je niet goed snik."

Voor wie dat wil: bekijk hier de video van vechtende varkens.

Laatste reacties

 • vandenbrand

  wie wilde ongecastreerde beren???? varkens in nood toch . daar hadden ze de DIERENPOLITIE tussen moeten zetten.

 • Snel

  Dat krijg je als je de dieren in de wagen meer ruimte geeft, in `t verleden met meer varkens per M2 hadden we daar geen last van. Geven we ze meer ruimte op aandringen van "actiegroepen" is dit `t gevolg. Ieder voordeel heb zijn nadeel maar "actiegroepen" moeten zich niet bemoeien met dingen waar ze geen verstand van hebben.

 • WGeverink

  Eens met de voorgangers. Ik ben ook bang dat die lading aan jullie eisen voldoet Hans! Daarom is het zo belangrijk dat de regels niet gebaseerd worden op de onderbuikgevoelens van dierenactivisten maar op ervaring van mensen uit de praktijk.

 • mali

  varkens in nood zijn ook varkens, blijven maar doorvechten....

 • nuka

  Er zijn meer wantoestanden in het openbaar vervoer dan in het diertransport, maar dit soort dingen als rode strepen op een varken is veel leuker om er een opgeklopt mediaverhaal van te maken. Bedenk wel goed dat niet Den Haag regeert maar Hilversum!

 • wienbemelmans

  dit is precies waar de idioten om gevraagd hebben,dan zien ze zelf wat er van hun regels komt,ze moeten zelf maar mee rijden met de wagens en de beren toespreken,
  dat ze niet moeten vechten want ze hebben toch veel plaats op de wagen, maar het
  ergste is dat de varkens handelaar ook noch een boete krijgt want ze hebben ook
  noch altijd van die softe rechters het is ver gekomen in Ned.

 • wienbemelmans

  Nu hebben ze een koekje van eigen deeg dat hebben ze toch zelf gewild veel ruimte
  per dier op de wagen en beren mesten daar is genoeg tegen geprotesteerd maar daar
  luisteren ze niet naar alleen zij weten het een boer of handelaar heeft er toch geen
  verstand van.ze moeten maar mee op de wagen en de beren aanspreken op hun
  gedrag.hopelijk gaat de handelaar gewoon door en laat die idioten maar lullen.

 • THEOLD

  Hallo mr. Baaijens, gaat het goed met de carrièreplanning? Niets van het dierenrijk weten noch begrijpen en ook niets van de feiten willen horen of leren, maar net doen alsof en vooral de hardwerkende agrariër attaqueren. Slim hoor manneke. De onderbuik van Herengracht 8, 5-hoog achter is snel geraakt. Daar wordt de poes of de hond op het balkon niet meer gehoord of gezien en de parkiet in dat kooitje van 50cmx50cmx50cm is het zingen verleerd. Man ga je toch met je vrinden bemoeien met je eigen omgeving en laat de boeren met hun dieren werken aan hun optimale samenwerking; die twee weten wel waar ze het over hebben.

 • adriemulders

  kan allemaal waar wezen wat hierboven geschreven wordt,maar ik als varkenshouder wordt er wel op aangesproken!!.
  en jan maat kan zeggen wat ie wil maar er zijn twee soorten varkens waarmee je gelijk mee naar het slachthuis moet rijden en dat zijn guste zeugen en beren,als je die naast de weg zet krijg je zulke toestanden!!

 • C0

  de medewerker van deze handelaar heeft niets verkeerds gedaan , de aanhanger heeft daar 45 minuten gestaan terwijl de truck werd geladen en niet ruim 2 uur zoals varkens in nood zegt .Die lui blazen natuurlijk alles weer op om de varkenshouderij zo negatief mogelijk in de publiciteit te brengen.

 • C0

  de medewerker van deze handelaar heeft niets verkeerds gedaan , de aanhanger heeft daar 45 minuten gestaan terwijl de truck werd geladen en niet ruim 2 uur zoals varkens in nood zegt .Die lui blazen natuurlijk alles weer op om de varkenshouderij zo negatief mogelijk in de publiciteit te brengen.

 • jony

  Dit zijn de gevolgen die we allang zagen aankomen beren vechten nou eenmaal meer en met meer ruimte op de auto geef je ze daardoor ook meer kans. onze voorgangers hebben bepaalde dingen niet voor niets gedaan natuurlijk zoals castreren en met het vervoer wat dichter op elkaar zitten heeft helaas (voor varken in nood) wat voordelen.
  Er is natuurlijk niks mis in deze tijd wat meer aandacht voor dierwelzijn te hebben, maar bedenk ook de gevolgen en geloof ook wat mensen uit de praktijk ondervinden dan heeft het dier er ook echt iets aan.
  Zo zijn er ook een aantal welzijns eisen in de zeugenhouderij die absoluut geen welzijn geven voor het dier maar alleen voor het gevoel van deze mensen.
  Soms lijkt het echt op een wedstrijd om er bepaalde dingen door te drukken waar het dier de dupe is.
  dit kan NIET de bedoeling zijn.
  Een oplossing is er 1.2.3. niet want de mensen als hans baaij weten nu eenmaal niet beter en kijken al uit naar een volgende (voor hun en niet voor het dier) overwinning.

 • WGeverink

  Het probleem is dat de leugens en beschuldigingen van dieren activisten door de sociale media iedere ziel in de grachtengordel bereiken terwijl de boeren zich verdedigen en proberen de zaken recht te zetten op een voor het publiek afgesloten site.

 • glaasje

  Vorige week nog vechtende bijtende paarden gezien in die zogenaamde natuur gebieden hier in nederland. Hans Baaij ga daar maar eens kijken. En bemoei je niet met die agrariers. Of kom op voor de huisdieren in de grote steden. En voor de passagiers in die overvolle treinen. Ongelofelijk dat hier zulke niet goed snik mensen wonen als varkens in nood, wakker dier enz. en dat de media hier wat op uit doet neem ik ze zeer kwalijk.

 • vandenbrandcv1

  mannetjes varken lijkt veel op mens, stop maar wat voetbalsupporters bij elkaar en je ziet wat er nu in frankrijk gebeurt. en inderdaad mede gevolg van ruimer verblijf tijdens transport en stoppen met castreren. chauffeur moest wagen even alleen laten als gevolg van wettelijke regels.

 • geen boer

  Dit is zeker 'normaal' gedrag, vanuit de beer's oogpunt gezien. Wanneer de transporteur zich aan de reguliere regelgeving gehouden heeft, en niets wijst in de richting dat dit niet zo is, dan is er niets aan de hand. Wat meneer Baaij daar ook van vindt.

 • Sjef1114

  Vaccinatie met Improvac is ook hier de oplossing!

 • knorr888

  varkens in nood die etteren roze varkens met een bak vol ruimte bloeden

 • drikhend

  Ik wil niet oordelen over de handelaar of chauffeur . Maar het is eenmaal een gegeven dat er groeperingen zijn die bewust zoeken naar stokken om mee te slaan . Nu hebben ze er weer een gevonden . Of dit gebeurde nu oorzaak is van niet castreren wat zelfs gewenst wordt door deze lui .Is het raadzaam om zulke zaken proberen te voorkomen . Hun macht is te groot en de media brengt zulk nieuws maar al te graag naar de burger . Die van alle regels wetten en andere zaken totaal geen weet heeft . Maar wel de bekraste varkens ziet . En dus dierenleed ziet en gaat aandringen op maatregelen . Daar wij als landbouw en zeker de veehouderij in de minderheid zijn bij de totale bevolking . Vinden zij wel ergens gehoor . Dus wij als boeren moeten onze afnemers wijzen op zulk soort zaken . Uit eindelijk worden wij er op afgerekend . Adrie Mulders geeft al een zaak aan . WGeverink geeft al aan wat de praktijk is van zulk nieuws .Beste verdediging is om zulk en andere soort zaken niet te doen laten gebeuren indien mogelijk.Voor hun een gemiste kans en voor de veehouderij een min punt minder .

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.