Varkenshouderij

Nieuws

Varkenshoudsters eren 'roze moeders'

De stichting 'Varkens Vandaag' roept varkenshoudsters en partners van varkenshouders op om een foto van zichzelf bij een zeug in de kraamstal te maken en op te sturen naar 'Varkens Vandaag'.

Tweeten kan ook met #rozemoederdag. Zij plaatst de foto's op haar facebookpagina. Met de actie wil 'Varkens Vandaag' de moeders in de varkenshouderij in het zonnetje zetten in het kader van Moederdag.

Een varkenshoudster die al een foto plaatste, motiveert haar deelname: "Ondanks dat ik dit jaar zelf moeder ben geworden, wil ik 2 andere typen moeders in het zonnetje zetten. De 1e zijn de roze moeders die zorgen dat ik een super leuke baan heb, prachtige biggen voor ons maken en waar ik dagelijks over mag leren! De 2e zijn de vele moeders die het vak hebben deze roze moeders dagelijks te verzorgen, die ondanks de vele kritiek van bepaalde partijen, vol passie en liefde dagelijks voor deze dieren zorgen zodat zij voor hun biggen kunnen zorgen! Deze is voor jullie!"

Of registreer je om te kunnen reageren.