Varkenshouderij

Nieuws

Uitgebrande Westfleisch-standplaats mogelijk over 3 jaar weer van start

Vleesconcern Westfleisch acht hervatting van de activiteiten in de in februari uitgebrande slachterij in het Westfaalse Paderborn over drie jaar in principe haalbaar, maar het zal waarschijnlijk langer duren.

Daarover heeft het bedrijf de leveranciers geïnformeerd. De opruimingswerkzaamheden in Paderborn draaien op volle toeren, maar zullen desondanks nog diverse weken in beslag nemen, verwacht de bedrijfsleiding die niet durft te zeggen of al dit jaar nieuwbouwvergunningen kunnen worden ingediend. Als dat wel kan, is een herstart in 2019-'20 denkbaar, aldus Westfleisch. In Paderborn werden voor de brand per week 30.000 varkens en 1.300 runderen geslacht. Los daarvan fungeert Paderborn als verzamelplaats voor varkens en runderen. Die functie is door de brand niet getroffen. Vlak na de brand was niet geheel duidelijk of Paderborn ooit weer zou worden herbouwd.

Of registreer je om te kunnen reageren.