Varkenshouderij

Nieuws

SER trekt kort geding tegen NVV in

De Sociaal Economische Raad (SER) trekt een kort geding over de Aujeszky-gelden in. Dit gebeurt nadat varkensvakbond NVV het verzoek tot uitbetaling van de gelden heeft teruggetrokken.

NVV trekt het verzoek in omdat de datum van wel of niet in cassatie gaan van de SER op 8 juni ligt en de uitspraak van het kort geding na deze datum zou liggen. De SER wilde met het kort geding voorkomen dat ze op korte termijn €11 miljoen zou moeten uitkeren aan de vakbond. NVV eiste bij de SER onlangs het bedrag op dat op 8 maart door het gerechtshof aan de vakbond werd toegekend, in afwachting van een eventueel hoger beroep.

'Onnodige kosten'

De NVV heeft besloten het verzoek om uit te betalen uit te stellen tot na 8 juni. "De uitspraak van het kort geding zou dan pas immers na 8 juni zijn. In alle gevallen zou dat onnodige kosten voor ons met zich meebrengen", legt NVV-secretaris Frank Donkers uit.

Het is nog afwachten of de SER de uitspraak van 8 maart aanvecht bij de Hoge Raad. Voor zover bekend heeft de SER daarover nog geen besluit genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.