Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Rusland zet deur op een kier voor varkensvlees EU

Rusland en Europa zijn op zoek naar oplossingen met wederzijds voordeel voor handelsbelemmeringen van zekere dierlijke producten. Dat heeft de Russische minister van landbouw, Alexander Tkachev meegedeeld.

Dat meldt nieuwssite Agra Europe. Tkachev sprak deze week in Parijs met vertegenwoordigers van de Europese Commissie. De Russische minister mag officieel niet in de EU komen vanwege zijn rol bij de inlijving van de Krim door Rusland. Desondanks kreeg hij toestemming om naar Parijs af te reizen om de jaarlijkse vergadering van de Wereld Diergezondheids Organisatie (OIE) te bezoeken. Hij sprak daar onder andere met Europees Commissaris van Voedselveiligheid en Gezondheid, Vytenis Andriukaitis, over een gezamenlijke aanpak van de bestrijding van Afrikaanse varkenspest.

'Blijven werken aan oplossingen'

Aansluitend hierop gingen de bewindslieden in gesprek over de problematiek rond handelsafspraken. Zij hebben afgesproken dat ze op ambtelijk niveau blijven werken aan mogelijke oplossingen. Enkele dagen geleden riep de Europese boerenorganisatie Copa Cogeca de Europese Commissie op om zich beter in te zetten om de Russische importban voor varkensvlees van tafel te krijgen.

Laatste reacties

 • kip

  zou mooi zijn

 • Jan Brabant

  Varkens in augustus 1.85 euro

 • alco1

  Door een kier kan nog niet zoveel!

 • gvanlaar

  alco1 door een kier kan meer als door een dichte deur!! positief blijven. het glas halfvol zien in plaats van halfleeg!

 • John*

  op de varkensmarkt gaat t maar om enkele procenten wat de markt maakt.. een kleine opening is al voldoende om een boost te geven aan de prijs. maar als t dicht gaat werkt t net zo hard de andere kant op. of we als eu op zo n land in moeten zetten lijkt me alles behalve verstandig.

 • Snel

  Als de grens open gaat kan `t vlees ook deze kant op komen, misschien dat de Russen daarom benaderbaar zijn. Hou ze inde gaten.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.