Varkenshouderij

Nieuws

Nederland slacht meer varkens

In het eerste kwartaal van 2016 zijn in Nederland 3,555 miljoen varkens geslacht. Dat blijkt uit cijfers van rijksdienst RVO.nl.

Sinds 2007 werden nog niet zoveel varkens verwerkt in Nederland. Het gemiddelde slachtgewicht lag op een bijzonder hoog niveau: 95,11 kilo.

Vooral in de eerste week van het jaar werden fors meer varkens geslacht dan in die periode een jaar eerder. In 2015 werden 183.000 varkens verwerkt, terwijl dit jaar 306.000 dieren werden geslacht. Dat was meteen de week met de meeste slachtingen van dit jaar tot nu toe.

Slachtgewicht vorig jaar iets lager

Vorig jaar werden in de eerste drie maanden nog 3,418 miljoen varkens aan de haken gehangen door de Nederlandse slachterijen. Het slachtgewicht lag toen op 94,85 kilo. Ook ten opzichte van eerdere jaren liggen zowel het aantal slachtingen als het slachtgewicht hoger dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.