Varkenshouderij

Nieuws 4292 x bekeken 4 reacties

DCA Beursprijs varkens stijgt 7 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 7 cent naar €1,42 per kilo geslacht gewicht. De varkens zijn weer gevraagd en dat is in de handel goed te merken. In de afgelopen weken zijn de prijzen met zo'n 20 cent per kilo gestegen.

De Duitse varkensmarkt zorgde deze week voor een zeer welkome verrassing. Aanvankelijk werd uitgegaan van een stevig verzet van de slachterijen tegen een mogelijke verhoging van de varkensprijs. Toen het moment daar was moesten de slachterijen hun voornemen echter laten varen en accepteerden zij een prijsverhoging van 6 cent naar €1,48 per kilo geslacht gewicht. Het ging weliswaar niet van harte, maar een belangrijke stap richting een prijsniveau van €1,50 per kilo werd daarmee gezet.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) heeft deze horde inmiddels genomen. Vrijdag zorgde een goede stemming in de markt voor een volgende plus van 4 cent naar €1,55 per kilo geslacht gewicht. Er werden opvallend weinig varkens op de veiling aangeboden, maar de prijsvorming van Teleporc wordt in het algemeen toch gezien als graadmeter van de stemming in de varkensmarkt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • kip

  Leuk voor de varkenshouders dat de prijzen weer aardig in de lift zitten

 • kbg

  en nu de biggen nog

 • miniatuur

  de gehele varkenshouderij heeft recht op betere opbrengstprijzen na het ongekende diepe dal.

 • knorr888

  idd
  dus
  weg met de vitaliseringsplannen
  leve de vrije economie en handelll

  zo niet
  dan word het de doodsteek voor de sector
  Varkensboeren die zich niet onderschijdend kunnen produceren met een scherpe kostprijs redden het ook met/bij een vitaliseringsplan

Of registreer je om te kunnen reageren.