Varkenshouderij

Nieuws 3164 x bekeken

DCA Beursprijs varkens stijgt 7 cent

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens stijgt voor de komende week met 7 cent naar €1,32 per kilo geslacht gewicht. Met deze prijsstijging loopt de beursprijs weer in de pas met de prijsontwikkeling in Duitsland.

De varkensmarkt staat er ineens heel anders voor dan twee weken geleden. Het zomerse weer heeft de gewenste impuls gegeven aan de vraag in de markt. Daarnaast is er met name in Duitsland sprake van krapte in de markt aan slachtrijpe vleesvarkens. De Duitse Vereinigungspreis ging afgelopen woensdag al met 6 cent omhoog. Samen met de prijsverhoging van vorige week betekent dit een prijsverbetering van 10 cent per kilo in twee weken tijd. De Duitse slachterijen volgden de Vereinigungspreis. In Nederland was daar mede door een iets ruimer aanbod aanvankelijk enige aarzeling, maar nu begint de prijs hier aan een inhaalslag. De DCA Beursprijs hield de stijging vorige week nog wat kleiner dan de Duitse met een plus van 3 cent. Deze week wordt dit weer rechtgezet door een stijging van 7 cent ten opzichte van de 6 cent die Duitsland bovenop de prijs doet.

De Boerenvarkensprijs gaat net als de Duitse prijs met 6 cent omhoog naar €1,45 per kilo geslacht gewicht. Vijf weken geleden stond deze prijs nog op €1,33 per kilo.

De biggenprijs gaat ook profiteren van de opleving in de varkensmarkt en zal dan ook in de komende week wat omhoog gaan.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.