Varkenshouderij

Nieuws

DCA Beursprijs varkens onveranderd

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is onveranderd gebleven op €1,35 per kilo geslacht gewicht. Duitsland hield de varkensnoteringen deze week ook gelijk.

De Duitse Vereinigungspreis en de slachterijnoteringen van Tönnies en Vion stabiliseerden deze week op €1,42 per kilo geslacht gewicht. Daarmee maakt de markt een pas op de plaats na prijsverhogingen van 4, 6 en 4 cent, ofwel 14 cent in drie weken tijd. De DCA Beursprijs steeg in deze periode met 3, 7 en 3 cent naar €1,35 per kilo.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) heeft de opmars intussen verder voortgezet. Vrijdag volgde een prijsverhoging van 2 cent na de stabiele prijszetting van dinsdag. De notering stijgt na de nieuwe prijsverhoging naar €1,49 per kilo geslacht gewicht en ligt daarmee dus weer 7 cent boven de Vereinigungspreis en de slachterijnoteringen. De Teleporc-notering ligt daarmee 16 cent hoger dan enkele weken geleden.

De Sallandse initiatiefnemer van de Boerenvarkensprijs pikt het positieve signaal uit de markt op en verhoogt zijn notering als eerste naar €1,50 per kilo geslacht gewicht. De boerenbiggenprijs stijgt met 50 cent naar €48,50 per stuk.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Of registreer je om te kunnen reageren.