Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Nederland kan Duitse prijs niet bijbenen

De DCA Beursprijs voor vleesvarkens is met 3 cent verhoogd naar €1,35 per kilo geslacht gewicht. Daarmee kan de Nederlandse prijs de ontwikkelingen in Duitsland opnieuw niet bijbenen. Twee weken geleden was dit ook het geval, daarop volgde vorige week een inhaalslag.

Afgelopen woensdag werd de Vereinigungspreis in Duitsland met 4 cent verhoogd naar €1,42 per kilo geslacht gewicht. De slachterijen volgden dit spoor zodat Tönnies en Vion GmbH ook op €1,42 zijn gekomen. Daarmee staan de noteringen 14 cent per kilo hoger dan enkele weken geleden. Een krapper aanbod, een betere vleeshandel mede onder invloed van het mooie weer en ook een grote vleesexport naar Zuidoost-Azië (met name China) hebben de markt in deze richting gemanoeuvreerd.

De internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) leverde vrijdag nog een plusje op. Het gemiddelde prijsniveau steeg met 1 cent naar €1,47 per kilo geslacht gewicht.

De Sallandse Boerenvarkensprijs noteerde in navolging van de ontwikkelingen in Duitsland en een goede vraag 4 cent hoger op €1,49 per kilo geslacht gewicht. De Boerenbiggenprijs lift hierop mee en stijgt met €1 naar €48 per big.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

 

Laatste reacties

 • wimschaap

  ze kunnen wel maar willen niet

 • WT

  Dat jullie als redactie aandacht geven aan de boerenbiggen-
  en varkensnotering zegt meer over jullie dan over Willy.

 • BCO

  Slechte analyse, Nederland liep juist vóór op Duitsland! Gemiddeld zit er 7 cent tussen de geslachte beurs en de Duitse notering. Het verschil is de afgelopen weken steeds kleiner geweest....

 • frans1

  Het gaat er niet om wie de hoogste mutatie heeft maar de meeste opbrengst meten is weten ,oftewel levend wegen is weten .

Of registreer je om te kunnen reageren.