Varkenshouderij

Nieuws 3733 x bekeken

Biggen via Twitter te koop aangeboden

Varkenshandelaar Den Hoed probeert via sociale media vraag en aanbod van losse koppels biggen bij elkaar te brengen.

Hugo den Hoed constateert dat de losse biggenhandel stroef loopt en daarnaast stoppen veel kleinere varkenshouders. De handelaar in Bergambacht (Z.-H.) gaat de komende tijd proberen om via Twitter een match te vinden voor deze koppels.

Kleine koppels lastiger te plaatsen

Den Hoed geeft aan dat hij momenteel veel moet rondbellen om kleinere losse koppels te plaatsen. Voor 400 tot 800 biggen is nog wel plaats, maar voor kleinere koppels is het lastiger. In het werkgebied van Van den Hoed, West-Nederland, stoppen veel gemengde bedrijven met een kleine varkenstak.

Voor de Beter Leven-biggen zijn er vaste afspraken tussen relaties. Maar doordat een mester soms een week niet oplegt, zijn er biggen over. Van den Hoed probeert nu via Twitter een manier uit om eenvoudiger vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.