Varkenshouderij

Nieuws 2992 x bekeken

Voormalig varkensproefbedrijf in Raalte weer in gebruik

Er liggen weer varkens in het voormalige varkensproefbedrijf aan de Drosteweg in Raalte. Varkenshouder Erik Stegink uit Loo-Bathmen neemt een deel van de stallen over.

Het proefbedrijf was het laatst in gebruik als proefbedrijf voor de biologische varkenshouderij. In 2009 sloot Wageningen University & Research (WUR) de deuren van het proefbedrijf. Stegink wil op termijn 2.000 biologische vleesvarkens per jaar gaan produceren in het bedrijf in Raalte. Vorige week arriveerden de eerste zeugen in de stallen. Dit weekend worden de eerste biggen geboren.

Stegink is vooral bekend als de ondernemer achter Piggy's Palace. Op de thuislocatie in Loo-Bathmen houdt hij 500 vermeerderingszeugen. Op vier locaties in Duitsland heeft hij in totaal 5.000 vleesvarkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.