Varkenshouderij

Nieuws

Van Dam moet uitleg geven over biggensterfte

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) moet opheldering geven over de toename van het percentage biggen dat sterft voor het spenen.

De SP-fractie in de Tweede Kamer wil daarover opheldering van hem.

SP-Kamerlid Henk van Gerven vraagt onder andere wat er is gebeurd met de Stuurgroep Bigvitaliteit, die is ingesteld om de biggensterfte terug te brengen. Als het aan Van Gerven ligt worden gegevens van destructiebedrijf Rendac over het aantal aangeboden gestorven biggen openbaar gemaakt.

Aanleiding voor de vragen van Van Gerven is een rapport van de Stichting Varkens in Nood, dat eerder deze week werd uitgebracht. Van Dam liet eerder weten dat hij de vergroting van de toomgrootte ten koste van de vitaliteit van biggen afwijst.

Of registreer je om te kunnen reageren.