Varkenshouderij

Nieuws

Tönnies investeert in Deense varkensslachterij

Tönnies gaat flink investeren in de verbetering van de productiviteit in de onlangs verworven varkensslachterij Tican in het Deense Thisted.

Voorlopig is €14 miljoen beschikbaar om de uitbening op te krikken van 900 varkens naar 1.100 per uur. Doelstelling is voorts om het marktaandeel in Denemarken uit breiden van – gerekend naar het aantal geslachte varkens – de huidige 18 procent naar 25 procent. Daarnaast wil Tönnies greep krijgen op de markt voor biologisch varkensvlees.

Coöperatieve vereniging

Een en ander zegt Tönnies-topman Clemens Tönnies in een interview met het bondsorgaan Landbrugsavisen.

Tican slachtte in 2015 tegen de 1,9 miljoen varkens en was voor de inlijving door het Duitse concern in handen van een coöperatieve vereniging. Met de aankoop van Tican beschikt Tönnies over twee slachterijen in Denemarken. Uitgaande van de cijfers van vorig jaar verwerkt het concern daarmee in dit land rond de 3,6 miljoen varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.