Varkenshouderij

Nieuws 1690 x bekeken

Thema EuroTier: toekomstgericht vleesvarkens houden

'Vleesvarkens houden in de toekomst' is het gezamenlijke thema van de Duitse boerenorganisatie DLG en bouwkundig adviesbureau BFL tijdens EuroTier 2016.

Tijdens diverse forums komen thema's aan bod op het gebied van dierenwelzijn als het houden van vleesvarkens met lange staarten, alternatieven voor castratie zonder verdoving en de opkomst van diverse nieuwe marktconcepten. Verschillende sprekers zullen belichten wat dit betekent voor het bedrijfsmanagement, de huisvesting, klimaat en diergezondheids- en hygiënemanagement.

Stal aanpassen voor nieuwe marktconcepten

Er is speciale aandacht voor hoe bestaande stallen aangepast kunnen worden voor nieuwe marktconcepten. EuroTier is een van de toonaangevende beurzen voor de veehouderij in de wereld. Het evenement wordt gehouden van 15 tot en met 18 november 2016 in Hannover.

Bekijk een fotoreportage van de vorige EuroTier in 2014

Of registreer je om te kunnen reageren.