Varkenshouderij

Nieuws

Peta geeft Duitse slachterijen aan om CO2-verdoving

Dierrechtenorganisatie Peta heeft in Duitsland een groot aantal varkensslachterijen aangegeven bij justitie omdat zij de dieren voor de slacht verdoven met koolstofdioxide. Dat leidt volgens Peta tot 'onmetelijk' groot leed bij de varkens.

Tot de aangegeven bedrijven behoren Danish Crown en 3 bedrijven van Vion. Dit concern wijst echter subiet van de hand dat de koolstofdioxideverdoving dierenwelzijnsproblemen veroorzaakt. De verdovingsinstallaties van Vion zijn gecertificeerd door de Deutsche Tierschutzbund. Los daarvan is 1 van de 3 aan de kaak gestelde bedrijven geen slachterij, maar een uitbenerij, aldus Vion.

40 miljoen varkens per jaar verdoofd met CO2

Van de 60 miljoen varkens die per jaar in Duitsland worden geslacht worden er rond de 40 miljoen verdoofd met behulp van CO2-installaties. Volgens Peta zijn er betere alternatieven voorhanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.