Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

POV schuift weer aan bij Brabants mestdebat

De POV-varkenshouders nemen weer deel aan de mestdialogen in Noord-Brabant.

Zij hielden zich afzijdig omdat gedeputeerde Spierings geen gehoor gaf aan afstemming met Uri Rosenthal. Rosenthal leidt het POV-traject Vitale Varkenshouderij. Hij wilde de Brabantse plannen afstemmen met de landelijke plannen. Nu deze gesprekken gaande zijn, zijn de POV-leden op hun beurt aanwezig bij de mestdialogen.

Vitalisering Varkenshouderij

De POV hecht veel waarde aan het overleg tussen Spierings en Rosenthal omdat het wil voorkomen dat provincies los van de POV eigen beleid maken zonder dit af te stemmen met de regiegroep Vitalisering Varkenshouderij. Daarom heeft het zijn leden opgeroepen niet deel te nemen aan de mestdialogen in Noord-Brabant. Nu doet de POV een beroep op zijn achterban om wel deel te nemen en het belang van een goede afstemming van beide trajecten te benadrukken.

Eén reactie

  • exvarkensboer1

    worden de burgers in het buitengebied nu eindelijk "bevrijd" van stankoverlast?

Of registreer je om te kunnen reageren.