Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

MRSA-patiënt uit isolatie

Patiënten van twee Brabantse ziekenhuizen besmet met de veegerelateerde MRSA-bacterie hoeven niet meer in strikte isolatie verpleegd te worden.

Het gaat om patiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis  in Den Bosch en Bernhoven in Uden. Zij starten in 2014 al een proef om de maatregelen rond verspreiding van de MRSA-bacterie te versoepelen. Tot 2014 werden deze patiënten in strikte isolatie verpleegd. Dat is niet meer nodig. Uit onderzoek is gebleken dat de veegerelateerde MRSA-bacterie veel minder snel van mens tot mens wordt overgedragen dan bij andere MRSA typen het geval is. Dit geldt ook voor bezoek aan de polikliniek.

In Brabant komt de veegerelateerde MRSA-bacterie veel voor. De MRSA-bacterie is lastig te bestrijden met antibiotica. MRSA staat voor Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus.

Laatste reacties

  • vanmeertrading

    Dat zou eens tijd worden. Het is ook enorme flauwekul hoe de ziekenhuizen hiermee omgaan. Ze weten zelf niet eens waar ze mee bezig zijn.

  • mtseshuis

    Eindelijk, tjonge jonge wat duurt dat lang voor het kwartje gevallen is... Het grootste gevaar voor de mens is in alle gevallen tóch weer de mens zelf en niet het vee....

Of registreer je om te kunnen reageren.